LAVENDELSKORPOR
Jag tänkte visa er hur man gör lavendelskorpor, eftersom det är sjukt gott enligt mig och vi gör det varje sommar. (Jag vet att det är långt kvar till sommarn men.. ni får tipset ändå!) Så om man har lavendel i sin trädgård är det ett plus!
RECEPT:
100 g sötmandel
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk lavendelblommor,torkade (eller mer)
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 st ägg
1 st äggvita,att pensla med
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk lavendelblommor,torkade (eller mer)
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 st ägg
1 st äggvita,att pensla med
GÖR SÅHÄR:
1. Värm ugnen till 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
2. Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
3. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min.





Signe
Kommentarer
Trackback